Virtuell verklighet har länge varit en växande trend på hårdvarumarknaden, men har ännu inte nått den stora utspridning som många förutspått. Detta dels på grund av det höga priset, vilket ofta tas upp som en av de stora hindren användare måste ta sig över för att anamma tekniken.

Priset har dock sjunkit successivt för samtliga lösningar, där både HTC, Sony och Oculus sänkt priset för sina VR-headset under det gångna året. För den sistnämnda varade dock prissänkningen endast under en kort period, men under årets Oculus Connect-konferens meddelar företaget att denna nu blir permanent.

Detta innebär att Oculus Rift nu säljs tillsammans med rörelsekontrollerna Touch, två kameror och sex stycken inkluderade applikationer för 399 USD, motsvarande cirka 4 000 kronor inklusive moms. Detta innebär att den blir betydligt billigare än HTC:s Vive, som säljs för cirka 6 700 kronor från företagets webbutik.

Det nya priset börjar gälla från och med den 11 oktober. Detta väntas även gälla för svenska återförsäljare, men vad det nya priset blir i Sverige är ännu okänt.