I december förra året rapporterades det om att det tidigare sökmotorföretaget Yahoo drabbats av ett omfattande intrång, där över en miljard användarkonton ska ha hackats. Attacken är den största av sitt slag någonsin, där uppgifter såsom e-postadresser, namn och födelsedatum kommits åt.

Nu rapporterar bland annat Reuters att intrånget är betydligt mer omfattande än vad som tidigare befarats. Enligt en undersökning utförd av Yahoo och experter på området drabbades alla användare som någonsin haft ett konto hos företaget och det handlar totalt om tre miljarder användarkonton.

Enligt Yahoo ska inte känslig information såsom lösenord i klartext och bank- och kortuppgifter ha hamnat i fel händer, men enligt uppgift ska dessa ha varit skyddade med utdaterad krypteringsteknik som är lätt att kringgå.

De påpekar dock att flera av de drabbade kontona är dubbelkonton eller sådana som endast använts en eller ett fåtal gånger och siffran tre miljarder uppges därför inte ge hela sanningen. Intrånget var det andra av sitt slag som drabbade Yahoo på kort tid, då 500 miljoner e-postkonton läckte ut på webben tidigare under 2016.