Inledning

Det är full batalj på processormarknaden och 2017 kan utan tvekan gå ned som ett av de mest spännande åren någonsin för oss entusiaster. Ett hämndlystet AMD är numera tillbaka på banan, efter flera års frånvaro från prestandasegmentet, där processorfamiljen Ryzen har visat att företaget kan konkurrera på allvar igen med ärkerivalen Intel.

I synnerhet handlar det om ett övertag för det röda laget när det kommer till flertrådig prestanda, där de lyckas erbjuda fler kärnor vid pressade prisnivåer, medan konkurrenten släpar efter på den fronten.

Intel_coffee_lake-2.jpg

Idag har det blivit dags att ta en närmare titt på Intels kontring, vilket görs i form av åttonde generationens Core-processorer med kodnamnet "Coffee Lake". På menyn står fler kärnor över hela brädet, där Core i7- och Core i5-serierna tar ett steg upp till sex sådana medan instegsserien Core i3 dubbleras till totalt fyra.

SweClockers testlabb får besök av de upplåsta modellerna Intel Core i7-8700K, Core i5-8600K och Core i3-8350K med löften om betydligt kraftfullare flertrådsprestanda!

Information: Inför testet av Intel "Coffee Lake" har samtliga spel fått ladda ned en färsk omgång patchar samtidigt som senaste drivrutinen används för grafikkortet. I samband med detta har speltesterna körts om för samtliga processorer.

Uppdatering 2017-10-17: Sedan publicering har redaktionen kompletterat denna recension med den sexkärniga processorn Core i5-8400. Samtliga diagram har uppdaterats (kan krävas forcerad uppdatering med CTRL+F5 för att se de nya diagrammen) samtidigt som ett omdöme har lagts till på sista sidan.