Det gångna året har kantats av ett flertal stora mobiltelefonlanseringar, med bland annat Samsung Galaxy S8, LG V30 och nu senast tre nya Iphone-modeller i form av Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone X. Det har på senare tid även talats om nya modeller från Google, där tidigare uppgifter pekat mot en lansering 5 oktober.

I ett nytt videoklipp bekräftar nu sökmotorjätten att detta sker en en tidigare än väntat, nämligen den 4 oktober. Mycket pekar mot att det handlar om uppföljare till förra årets Pixel och Pixel XL, där Google själva talar om bättre kamera, mer lagringsutrymme och bättre batteri.

Enligt tidigare uppgifter tillverkas de nya modellerna av HTC och LG och kommer med en Qualcomm Snapdragon 836-processor, 4 GB primärminne, 128 GB lagring samt en skärm med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar. Det talas även om att de, likt vissa andra modeller på marknaden, blir utan hörlursuttag.

De nya telefonerna visas under Googles evenemang 4 oktober. Pixel och Pixel XL lanserades endast i ett fåtal länder världen över och Sverige var ett av de länder som blev utan. Om så blir fallet även med de nya telefonerna är i dagsläget okänt.