När Nintendo under förra året lanserade NES Classic Edition följdes denna av mycket kritik från konsumenterna. Detta då antalet tillverkade konsoler inte motsvarade efterfrågan, vilket ledde till att många stod utan en på lanseringsdagen och i vissa fall tvingades köpa i andra hand till ett högre pris.

Nu meddelar Nintendo att de kommer släppa NES Classic Edition på nytt under nästa år. Något exakt lanseringsdatum är ännu inte tillkännagivet, men lanseringen är än så länge satt till sommaren 2018.

Samtidigt bekräftar bolaget att försäljningen av SNES Classic Edition kommer fortsätta under nästa år. Uttalandet kommer kort efter att Nintendo of America-chefen Reggie Fils-Aimé bekräftat att de ökat produktionen av den kommande spelkonsolen för att kunna möta efterfrågan.

SNES Classic Edition lanseras den 29 september till ett pris på 79,99 USD. Tidigare uppgifter talar för att det svenska priset hamnar på cirka 1 600 kronor, vilket innebär att denna blir dubbelt så dyr jämfört med föregångaren.