Sammanfattning

Ett sätt att sammanfatta denna del skulle kunna vara: ibland stämmer faktiskt inte uttrycket ”less is more”. Vill man få bättre täckning över etern finns ofta inget annat sätt än att installera fler accesspunkter i sitt nätverk.

Det finns lite olika vägar att följa, alla med sina egna för- och nackdelar. Den traditionella repeatern är en billig, enkel lösning och som grädde på moset håller sig inom 802.11-standaren vilket gör det möjligt att använda produkter från valfri tillverkare. Med tiden lär nog mesh-nätverken helt ta över detta användarfall, förhoppningsvis introduceras även någon form av standard här.

För de som bara prioriterar tillförlitlighet och kapacitet regerar Ethernet, och är inte kabeldragningen ett problem är det på många sätt den bästa metoden. Det oavsett om sista delen kommunicerar med en accesspunkt över Wifi eller om kabeln når ända fram till din enhet.

ethish.JPG

Artikelserien har främst handlat om Wifi, men Ethernet har fördel sett till tillförlitlighet och kapacitet.

Trådlösa nätverk är kanske inte lika roligt som det senaste grafikkortet och det häftigaste spelet, men det är trots allt en väldigt kritisk komponent. Förhoppningsvis har denna guide bidragit med några tips på hur du kan få den att nå sin fulla potential.