Tidigare i sommar lanserade AMD arkitekturen Vega för professionell användning och följdes i mitten av augusti upp med Radeon RX Vega 64 samt RX Vega 56 för konsumenter. Gemensamt för samtliga är att de baseras på kretsen Vega 10, som endast är den första medlemmen i Vega-familjen.

Där Vega 10 riktas mot prestandasegmentet är Vega 11 ämnad mellansegmentet, och tros gå in som ersättare till grafikkretsen Polaris 20 i Radeon RX 580 och RX 570. Nu rapporterar branschtidningen Digitimes att Globalfoundries står för tillverkningen av Vega 11 som inom kort väntas gå in i produktion.

Tillverkningen ska fortsatt ske på Globalfoundries 14-nanometersteknik och likt Vega 10 ska även Vega 11 använda minnestekniken HBM2, som integreras nära grafikkretsen på ett substrat. Den här processen sköts dock varken av AMD eller Globalfoundries, utan en tredjepart.

Svårigheter med integrationen ska vara en av anledningarna till den låga tillgången av grafikkort baserade på Vega 10, där AMD valt att vända sig till flera partner. Här ska Advanced Semiconductor Engineering (ASE) ha problem i sin process, varför AMD med Vega 11 till stor del uppges ta hjälp av Siliconware Precision Industries (SLIP) för den här delen av tillverkningen.

AMD:s grafikkrets Vega 11 med tillhörande grafikkort väntas lanseras någon gång senare under 2017.

AMD Vega 20 på 7 nanometer

Än så länge har AMD inte talat officiellt om Vega 20, men återkommande rapporter gör gällande att en sådan grafikkrets finns i planerna. Övergripande tros kretsen ha samma antal streamprocessorer som Vega 10, 4 096 stycken, men med en dubblerad minnesbuss för en bandbredd om 1 TB/s samt en ny tillverkningsteknik för bättre energieffektivitet.

För såväl Polaris som Vega har AMD upplåtit tillverkning till Globalfoundries på 14 nanometer, men för Vega 20 ska de istället vända sig till 7 nanometer hos TSMC. Ett skäl till detta är att TSMC har förmågan att sköta såväl tillverkning av grafikkretsen och sköta integrationen med en tjänst de kallar för Chip-on-Wafer-on-Substrate (CoWoS), någonting som kan tänkas ge högre yield.