Den 12 september håller Apple sitt årliga Iphone-evenemang och just i år väntas något alldeles extra, då ursprungliga Iphone i somras fyllde 10 år. Jubileet spås firas av nya Iphone X som får en 5,8-tumsskärm med minimala ramar, något som ska göra den endast marginellt större än 4,7-tummaren Iphone 7.

Inför evenemanget har SweClockers kollegor på 99 skrivit om förväntningarna och läckor, där Apple utöver Iphone X uppges planera Iphone 8 och Iphone 8 Plus. Duon tros bli en uppfräschning av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, uppdaterade med bland annat den sexkärniga systemkretsen Apple A11.

Medan Iphone och operativsystemet IOS 11 högst sannolikt står i centrum väntas Apple dessutom släppa en ny smarta klocka, Apple Watch Series 3, med inbyggt 4G/LTE. Det talas också om en uppdatering av åldrande Apple TV, som ska begåvas med en mer modern systemkrets samt förmågan att spela upp video i 4K UHD med HDR-stöd.

Läs alla nyheter inför och under Apples evenemang hos 99

I vanlig ordning kvällsbevakar och direktsänder 99 om evenemanget. Tar plats gör 99-redaktörerna Ida Blix och Amanda Reventlid, vilka den här gången gästas av SweClockers chefredaktör Jacob Hugosson. Mer information kring detta publiceras i en nyhet timmarna innan Apples evenemang som går av stapeln imorgon, den 12 september, klockan 19:00!