För tre år sedan blev DDR4-minnen tillgängliga för konsumenter i samband med lanseringen av Intels entusiastplattform Haswell-E. Minnesstandarden startade vid 2 133 MHz, där tillverkare talade om frekvenser uppemot 4 266 MHz på längre sikt. Frekvensen uppnåddes så småningom, varpå branschen ställde in siktet mot nya höjder.

Minnestillverkaren G.Skill intar nu täten med företagets nya flaggskeppsmoduler i Trident Z-serien, där en frekvens på 4 600 MHz utlovas. För att uppnå detta används handplockade kretsar från Samsung, av den högpresterande "B-die"-varianten.

Paketet innehåller två stickor på 8 GB DDR4-minne vardera, med stöd för Intel XMP 2.0. Specifikationsmässigt anges timings till CL 19-23-23-43 och spänning på 1,5 volt, en bit över JEDEC-standardens 1,2 volt. Kylningen sker genom en aluminiumfläns, som erbjuds i antingen svart eller gråfärgat utförande.

Sett till kompatibiliteten är modulerna validerade för körning på Intels HEDT-plattform X299 i tvåkanaligt utförande. G.Skill uppger att minnena ska dyka upp hos återförsäljare i slutet av månaden, men något pris har ännu inte avslöjats.