Fjolåret markerade ett skakigt år för elektronikjätten Samsung. Detta till följd av att flaggskeppet Note 7 ur Galaxy-serien drogs med batteriproblem, vilket ledde till såväl person- och egendomsskador världen över. Det slutade med att företaget fick återkalla samtliga 2,5 miljoner enheter, och officiellt dödförklara modellen.

Trots all kalabalik skulle det sedan visa sig att bolagets varumärke inte hade påverkats avsevärt, enligt en genomförd undersökning några månader senare. I och med att portarna öppnats för förbokningar av uppföljaren Galaxy Note 8 i USA gör Samsung gällande att det ligger sanning i detta, då enheten uppges slagit förbokningsrekord jämfört mot tidigare modeller ur Note-serie.

Rekordet går hand i hand med lanseringen av Samsung Galaxy S8 tidigare i år, där även denna slog förbokningsrekord gentemot företagets tidigare modeller i serien. Värt att nämna är dock att rekorden endast grundar sig på förbokningar i USA, och några specifika siffror går Samsung inte ut med.

Telefonens paradnummer är i vanlig ordning en mastodont skärm, där årets modell bjuder på en 6,3 tums Super AMOLED-panel som täcker hela 83 procent av framsidan. Samsung Galaxy Note 8 blir tillgänglig för förbokning i Sverige från och med den 13 september till det rekommenderade priset 9 999 kronor.