För drygt en månad sedan uppgav Disney att de ska introducera en egen strömningstjänst år 2019. I samband med uttalandet uppgavs att mycket av det innehåll som producerats av bolaget försvinner från Netflix, där Disney–filmer tidigare exklusivt varit tillgängliga.

Tidigare under veckan deltog Walt Disney Companys VD Bob Iger i en frågesession där han meddelar att filmer i Star Wars–serien såväl som Marvel blir exklusivt tillgängliga genom den egna strömningstjänsten. Därmed minskar Disney utbudet hos Netflix ytterligare i och med intåget av det egna alternativet.

Iger specificerar också tiden för uppstart något, och berättar att videotjänsten förväntas vara klar för lansering mot slutet av 2019. Vidare säger han att Disney ämnar producera ett tiotal filmer och serier som endast ska kunna ses genom företagets plattform, en modell som även andra strömningstjänster använder.

Netflix uppges vid samma tillfälle ha kontrat genom att anlita manusförfattaren Shonda Rhimes, som i över ett årtionde varit anställd av Disneys ABC Studios. Under anställningstiden hos produktionsbolaget har Rhimes bland annat författat och producerat den Emmy-nominerade dramaserien Grey's Anatomy.

Ett exakt lanseringsdatum och pris för Disneys strömningstjänst är ännu okänt.