I början av 2017 meddelade tillverkaren Toshiba att de planerar att sälja av större delen av företagets minnestillverkningsverksamhet. Processen kring detta har varit långdragen, med bud fram och tillbaka som till slut ledde till att företaget hittade en köpare.

I ett uttalande meddelar nu bolaget att den tidigare utlovade affären inte blir av. Detta då de ännu inte kommit överens om en köpare, vilket blir tredje gången Toshiba missar sin egen deadline för när affären ska vara klar. Bolaget överväger fortfarande bud från tre olika grupper, där en av dessa är Western Digital som uppges ha lagt ett bud på motsvarande 135 miljarder kronor.

Anledningen till att Toshiba vill sälja är att de gjort förluster i miljardklassen till följd av problem med sin kärnreaktorverksamhet i USA. Affären måste gå igenom slutet av mars för att de inte ska avnoteras från Tokyobörsen, något som skulle ha stora negativa konsekvenser för både dem och aktieägarna.

Toshiba har ännu inte satt någon ny deadline för när affären väntas vara klar. Detta måste dock enligt uppgifter ske inom kort, då den efterföljande processen med avtal och liknande väntas ta tid för att gå igenom.