99 knyter ihop det digitala livet i vardagen

SweClockers systersajt 99mac blir 99, en mötesplats för den digitala livsstilen där den teknikintresserade kan läsa om allt från mobila lösningar till det smarta hemmet.

Sedan några år tillbaka delar SweClockers kontor med sajten 99mac, som när den grundades år 2001 var ett forum om "99 procent Mac" och därmed i första rummet allt som berör Apple. På 16 år har elektronikjätten breddat sig till en lång rad andra områden, som populära Iphone, detsamma gäller även användarna som i allt lägre grad låser sig till ett ekosystem.

99 Röd.png

Efter en längre tids arbete bakom kulisserna och experiment med nytt material på framsidan har det blivit dags för förändring. SweClockers syskonsajt ändrar nu namn från 99mac till 99. Med detta tillkommer även en ny logga och uppfräschad webbplats, men det kosmetiska är endast en parentes i sammanhanget.

Under det nya namnet vill vi hamna mer i linje med vad vi tycker att sajten är för någonting; nämligen en mötesplats för teknikintresserade, med fokus på kvalitet, god design och genomtänkta funktioner. Vi tror att konsumentteknik ständigt kan bli bättre, men aldrig perfekt. Vi drömmer om mobiltelefonen, den bärbara datorn eller surfplattan som är så nära perfekt det går att komma; som är 99 procent.

Nya 99 kommer fortsätta att arbeta på innehållet, där traditionella nyheter och tester av produkter ska flankeras av annat material för att hjälpa entusiaster som gått vilse i teknikdjungeln. Vilka standarder och ekosystem fungerar med varandra – hur kopplas allt ihop? Från det smarta hemmet till mobiltelefonen och datorn, till det senaste träningsarmbandet eller smarta klockan.

Välkommen till 99 – vi knyter ihop det digitala vardagslivet

Redaktionens Jakob Nilsson, Ida Blix, Andreas Eklöv och Amanda Reventlid ber nu om hjälp att forma framtiden. Det finns en idé om vad 99 är och ska bli, men såväl nya som gamla besökare och medlemmar välkomnas att bidra i forumet samt komma med feedback och förslag för att göra 99 till en bättre mötesplats.