När Google under förra året lanserade sin senaste telefon Pixel blev det företagets första som inte tillverkades av tredje part, till skillnad från tidigare Nexus. Tidigare i år bekräftade Googles hårdvaruchef att en ny modell är på väg och lanseras under år 2017.

Via Twitter går nu den välkända läckaren Evan Blass ut med information kring den nya modellen och berättar att lanseringen sker den 5 oktober. Enligt Blass kommer andra generationens Pixel-telefoner utrustas med Qualcomms Snapdragon 836-krets, något som stämmer överens med tidigare uppgifter.

Modellen blir enligt Fudzilla den första med den nya Snapdragon-kretsen och denna ska enligt uppgift erbjuda en något kraftfullare processor och grafikdel, samt förbättrad batteritid. Detta går i linje med företagets tidigare lansering, där Pixel blev den första med Snapdragon 821.

Google Pixel lanserades den 4 oktober 2016 och då endast i USA, Australien, Kanada, Tyskland och Storbritannien. Huruvida den nya modellen lanseras även i övriga delar av världen är i dagsläget okänt.