Bungies onlinespel Destiny har agerat som en av de större exklusiva titlarna för nuvarande generationens spelkonsoler, där en version för PC/Windows aldrig fick se dagens ljus. Det förändras med uppföljaren Destiny 2, där fullt stöd för samtliga plattformar utannonserats och ett öppet betatest för PC står för dörren.

Nvidia har tidigare kunnat visa en trailer för spelet där 4K-upplösning och 60 bildrutor i sekunden stått i centrum. Nu följs den upp av ett officiellt tillkännagivande av en Game-Ready drivrutin för spelet, som ska erbjuda en optimal upplevelse under den öppna betan av spelet på PC-plattformen.

With a compatible TV or monitor, HDR enables higher peak brightness for stunning, vivid visuals, with bold saturated colors; tremendous contrast for richer, more natural dark scenes; and a wide gamut of colors close to what you experience on the highest-quality digital cinema screens.

Den är ett resultat av ett nära samarbete mellan Bungie och Nvidia, där HDR- och SLI-stöd för spelet står i rampljuset och ska vara fullt tillgängliga under betan. I samband med tillkännagivandet klargörs det även att företagets paket återigen blir tillgänglig fram till och med den 5 september, bestående av ett Geforce GTX 1080 eller 1080 Ti parat ihop med spelet.

Den nya drivrutinen kommer att finnas tillgänglig på Nvidias webbplats från och med den 24 augusti. Med andra ord i god tid före portarna öppnas till det stängda betatestet den 28 augusti för de som förbeställt, för att sedan öppnas för allmänheten den 29 augusti.

Den skarpa lanseringen av Destiny 2 till PC/Windows äger rum den 24 oktober, medan det till Xbox One och Playstation 4 släpps redan den 6 september.