I slutet av 2014 introducerades tjänsten Streaming i hemmet (eng. In Home Streaming) av spelföretaget Valve, där kan två datorer på samma nätverk strömma spel mellan varandra. Funktionen möjliggör att krävande spel kan köras på en kraftfull dator i ett annat rum och upplevas genom betydligt klenare hårdvara, där Steam Link är ett exempel.

Sweclockers rapporterade i januari om ett samarbete mellan Samsung och Valve med målet att implementera Steam Link i kommande smarta TV-apparater. Efter en tids beta-tester har denna släppts av Samsung och finns nu tillgänglig för modeller från 2016 och 2017.

Programutvecklaren Sam Lantinga skriver om applikationen i en officiell tråd på Steams forum. Lantinga listar även kompatibla handkontroller i inlägget, där bland annat Steam Controller och den trådlösa såväl som trådbundna varianten Xbox 360-kontrollen finns med.

Applikationen kan hittas och laddas ner gratis i Smart Hubs applikationsbutik. För att kunna använda den krävs att TV:n är uppdaterad till senaste mjukvaruversionen. Inför applikation testperiod rekommenderade Valve trådbunden internetanslutning, alternativt trådlös anslutning över 5 GHz-bandet.