Inledning

Marknaden för så kallade normalbreda skärmar har stått relativt stilla sedan Asus släppte sin första ROG Swift för fyra år sedan. Storleken har varit fast på runt 27 tum, trots att det kommit modeller med liknande specifikationer och andra paneltyper. Den enda nischen som utvecklats är superbreda skärmar vilket inte känns optimalt för egen del.

AOC har med AG322QCX släppt en skärm som ser ut att vara väldigt lovande. Den har 144 Hz i bilduppdateringsfrekvens, 2 560 × 1 440 pixlar i upplösning och är utrustad med en VA-panel på hela 32 tum. Frågan är om det är den perfekta avvägningen av storlek och prestanda.

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av AOC. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.