AMD presenterade igår två nya grafikprocessorer baserade på den nya arkitekturen Vega. Det handlar om modellerna Radeon RX Vega 56 och RX Vega 64, där respektive GPU har ett TDP-värde på 210 W och 295 W som kyls i referensutföranden där både luftkylning och vattenkylning står på agendan.

Kort efter avslöjandet introducerar nu Asus ett par skräddarsydda varianter av flaggskeppet AMD Radeon RX Vega 64. Korten bär det välrenommerade namnet ROG Strix och de skiljs åt via klockfrekvenser, där "OC Edition" levereras med en färdig överklockning direkt ur kartong. Exakt vilka frekvenser korten får är dock ännu okänt.

Sett till kylanordningen handlar det om tre fläktar i kombination med Asus nya "MaxContact"-teknologi, vilken ger en dubblerad kontakt mellan kylaren och grafikprocessorn jämfört med tidigare kort. Ett stort fokus läggs även på RGB-belysning där kortet har stöd för "Aura Sync", en teknologi som möjliggör synkronisering av belysningen över flera komponenter.

Lanseringsdatumet är inte spikat men Asus nämner tidigt i september som lanseringsfönster. Priserna för korten nämndes ej.