AMD har slagit på stora trumman i år och är i full fart med att lansera produkter inom samtliga segment på marknaden med processorfamiljen Ryzen. Näst på tur står bland annat Threadripper som med tillhörande styrkretsen X399 är ämnad att ta upp kampen med Intels HEDT-plattform bestående av Core i7- och Core i9.

Nu går AMD officiellt ut på Facebook, och bolagets VD Lisa Su på Twitter, med förpackningen som blir seriens ansikte utåt mot kunden. Det handlar om en kurvig låda med loggan för Ryzen och Threadripper väl synliga på framsidan, ihop med ett fönster som avslöjar processorn i lådans inre.

AMD Ryzen Threadripper väntas erbjuda två modeller med 12 och 16 kärnor som med Simultaneous Multithreading (SMT) uppgår till 24 respektive 32 trådar. Detta i form av Threadripper 1920X och 1950X, med basfrekvenser på 3.5GHz för 1920X och 3.4GHz för storebror 1950X.

Lanseringen av Ryzen Threadripper väntas äga rum i början av augusti med tidigare rykten pekande på den 10 augusti. Mer information om Threadripper innan lanseringen väntas under grafikkonferensen Siggraph som pågår från 30 juli till 3 augusti.