Efter att ha talat om sin kommande arkitektur Vega under en längre tid meddelade AMD att denna släpps under första halvan av 2017, ett löfte de höll i och med lanseringen av Radeon Vega Frontier Edition. Radeon RX Vega ämnad för spel uteblev dock och lanseras istället senare under året.

Nu rapporterar Videocardz att Radeon RX Vega för spel släpps i tre olika varianter som än så länge går under arbetsnamnen RX Vega XTX, Vega XT och Vega XL. Att just tre modeller nämns stämmer överens med tidigare uppgifter, där namnen Core, Eclipse och Nova nämnts.

Den förstnämnda uppges använda grafikkretsen Vega 10 GLXTX, vilken är densamma som används i Radeon Vega Frontier Edition. Modellen kommer också endast i ett utförande med förmonterad vattenkylning samt 8 GB HBM2-minne.

För RX Vega XT handlar det om en i princip identisk modell, som istället utrustas med luftkylare och har ett något lägre TDP-värde på 285 W. Radeon RX Vega XL är även den utrustad med luftkylare, men kommer med en något nedskalad grafikkrets med 3584 streamingprocessorer. Denna kommer också endast i modeller från AMD:s partnertillverkare.

Än så länge handlar det om obekräftade uppgifter och det officiella avtäckandet sker först i slutet av juli, då AMD lanserar RX Vega för spel på grafikkonferensen Siggraph som pågår från den 30 juli till 3 augusti.