I juni gjorde AMD comeback på processormarknaden för servrar i och med lanseringen av den nya Epyc 7000-serien, tidigare känd vid kodnamnet Naples. Arkitekturen bygger precis som Ryzen på en modulär lösning av flera Zeppelin-kretsar där de kommunicerar över AMD:s Infinity Fabric.

Som ett svar på AMD Epyc lanserar Intel en reviderad serie av Xeon-processorer baserade på den nya "Skylake-SP"-kretsen. I samband med tillhörande presentation för den nya serien bestämmer sig Intel också för att rikta kritik mot konkurrenten AMD:s design på flera punkter.

Först och främst rubricerar de AMD:s lösning som en "återanvänd konsumentprodukt för servermarknaden". Därefter lägger de fokus på att kritisera AMD:s segmenterade kretsdesign, någonting de kallar för "ihoplimmade" kretsar och nämner som en nackdel för konkurrentens arkitektur i och med de ökade latenserna mellan kretsarna som följd.

De poängterar också att AMD saknar ett ordentligt ekosystem med Epyc, till skillnad från deras egna robusta ekosystem för såväl hårdvara som mjukvara. Till sist anklagar de AMD för att vara en inkonsekvent leverantör med undermåliga tidigare meriter.

Det är oklart om AMD tänker svara på Intels kritik men i skrivande stund har inget officiellt uttalande gjorts från företaget.