Svenska Paradox Interactive är troligen främst känd som utvecklare av långlivade strategispelsserier såsom Hearts of Iron och Europa Universalis, men agerar även utgivare av spel såsom Cities: Skylines och Pillars of Eternity. Företaget hamnade nyligen i blåsväder då de höjde priset på en rad spel och nedladdningsbart material i olika regioner, något som möttes av kritik från spelarna.

Utvecklaren svarade kort därefter på kritiken och menade att de gjort ett misstag och lovade att ersätta påverkade kunder. Via Paradox forum meddelar de nu att det inte är tekniskt möjligt att ge alla kunder pengarna tillbaka, vilket är varför de istället erbjuder ett gratis spel ur sin katalog, alternativt två nedladdningsbara tillägg till ett antal utvalda speltitlar.

Anledningen till den ursprungliga prishöjningen sades vara för att anpassa priserna till valutaändringar och andra faktorerna. Paradox menade även att deras priser varit oförändrade under flera års tid, vilket är varför en justering behövdes.

För att ta del av erbjudandet krävs det att användaren köpt ett Paradox någon gång mellan den 17 maj och 7 juli i någon valuta och fyller i formuläret på företagets webbplats.

Klicka för att se hela listan

Spel
Stellaris
Hearts of Iron IV
Crusader Kings 2
Europa Universalis IV
Magicka 2
Tyranny

DLC
HoI IV: Death or Dishonor
EU IV: Third Rome
CK II: Monks and Mystics
Stellaris: Utopia
Tyranny: Tales from the Tiers

Visa mer