När det kommer till tillverkning av flashminnen är Samsung idag den största aktören av marknaden, tätt efterföljd av konkurrenten Toshiba. Efterfrågan för denna typ av minne har ökat väldigt mycket på senare år, mycket tack vare användandet i smarta telefoner och andra enheter.

För att möta detta investerar nu Samsung motsvarande 150 miljarder kronor i tillverkning av flashminne, rapporterar Nikkei Asian Review. Mer specifikt ska pengarna gå till två stycken av företagets fabriker, där den ena massproducerar minnen av typen V-NAND. I och med investeringen ska fabriken fördubbla sin tillverkning av kiselplattor (eng. wafer) till år 2021 och bli den största på marknaden.

Samsung ökade nyligen tillverkningen av 3D V-NAND med minnesceller i 64 lager, en teknik de menar innebär många fördelar för konsumenter. Bland annat ska de kunna uppnå en hastighet på 1 Gbit/s, samtidigt som de har lägre spänningskrav och längre hållbarhet.

Framöver satsar de på fortsatt utveckling av flashminnen med minnesceller i 96 lager, något de hoppas ska ytterligare cementera företagets dominerande position på marknaden. Enligt analytiker ligger de ungefär ett år före Toshiba sett till tillverkningsteknik.