Samsung har under det senaste året lanserat två stycken flaggskeppstelefoner, där den senaste är Galaxy S8 som lanserades i april tidigare i år. Innan dess var det Galaxy Note 7, vilken dock blev kortlivad på marknaden på grund av problem med enhetens batteri.

Tillverkaren har tidigare bekräftat att telefonen återvänder till marknaden i form av en restaurerad modell och nu meddelar de att detta sker senare under sommaren. Den 7 juli lanseras den restaurerade enheten som får namnet Galaxy Note 7 FE i Sydkorea, där suffixet FE står för Fan Edition.

Dessa tillverkas av återvunna komponenter från återkallade Note 7-enheter och kommer bland annat med mindre batterier på 3 200 milliamperetimmar, jämfört med originalets 3 500 milliamperetimmar. Samsung passar även på att uppdatera mjukvaran och gränssnittet till samma som används av Galaxy S8.

Samsung Galaxy Note 7 FE ska till en början tillverkas i en begränsad upplaga på 400 000 enheter och kosta motsvarande 6 500 kronor inklusive moms. Modellen kommer till en början endast säljas i Sydkorea, men Samsung menar att det är möjligt att den även släpps i andra regioner framöver.