Under de senaste åren har ett flertal olika butikskedjor med inriktning mot konsumentelektronik råkat ut för ekonomiska bekymmer, med konkurser, försäljningar och rekonstruktion som resultat. Senast i raden är butikskedjan Teknikmagasinet som nu försätts i rekonstruktion enligt Dagens Industri.

Teknikmagasinet ska ha dragits med en stor skuldbörda de senaste åren. Detta har nu gått så långt att riskbolaget Segulah, som äger Teknikmagasinet, väljer att försätta kedjan under rekonstruktion. Segulahs vd Sebastian Ehrnrooth förmedlar dock förhoppningar om att bolaget ska överleva rekonstruktionen.

"Processen har gått snabbt, men vi har fattat det här beslutet efter moget övervägande”, säger Segulahs vd Sebastian Ehrnrooth, som hoppas få verksamheten på fötter igen"

Han berättar vidare att Teknikmagasinets affärsmodell är sund och att bolaget väntas satsa mer på internetbaserad försäljning om rekonstruktionen faller väl ut. Rekonstruktion är en affärsmässig fallskärm där ett företag kan skyddas mot konkurs under en tid medan arbete pågår med att rekonstruera affärsmodellen och få bolaget på fötter igen.