Tidigare i år introducerade moderkortstillverkaren Asrock den nya formfaktorn Micro STX för moderkort. Det rör sig om en förhållandevis krympt standard med måtten 12,7 x 17,8 cm, där plats finns för bland annat fullstora socklar för processorer. Därtill introducerar denna formfaktor stöd för grafikkort av MXM-typ, vilket gör den särskilt intressant för den som är ute efter spelprestanda.

På Computex 2017 visar Silverstone upp sitt första prototypchassi enligt den nya formfaktorn. Det rör sig om RVZ04, en ytterst kompakt modell med en lådvolym på endast fyra liter. Trots detta har företaget klämt in ett Z270-moderkort från Asrock, i kombination med en Kaby Lake-processor från Intel samt ett MXM-baserat Geforce GTX 1070 på grafikfronten.

► Läs alla artiklar från #computex-2017

Silverstone har höga förhoppningar om att den här typen av chassin kan bli ett utmärkt alternativ för den som vill bygga en högpresterande spelsystem till vardagsrummet. Företaget ser dock stora hinder framöver, då de MXM-baserade grafikkorten i princip är omöjliga att köpa som konsument, och i dagsläget endast säljs direkt till datortillverkarna.