Be Quiet tillverkar idag produkter inom flera olika kategorier, men är troligen mest kända för sina nätaggregat. Under årets Computex-mässar visar företaget upp nya produkter av den sistnämnda typen, med två stycken nätaggregat i formfaktorerna ATX och SFX-L.

De två modellerna heter Straight Power 11 och SFX-L Power, där det förstnämnda är en uppföljare till företagets Straight Power 10. För detta har bolaget gått över till en kabelfri design för enhetens innanmäte, något som ska möjliggöra bättre kylning då luftflödet inte blockeras. För kylning används en Silentwings 3-fläkt på 135 mm.

Straight Power 11 kommer i sex olika modeller, med effekt från 450 W ända upp till 1 000 W och samtliga är helmodulära, samt certifierade enligt 80 Plus Gold-standarden. Dessa lanseras i oktober senare i år till samma pris som nuvarande Straight Power 10 CM.

SFX-L Power är till mångt och mycket lik Straight Power 11, men har en mindre storlek på grund av formfaktorn SFX-L. Denna är något större än SFX, något som enligt Be Quiet möjliggör användandet av större 120 mm-fläktar. Detta leder i sin tur till bättre kylning och lägre ljudnivå, då dessa kan snurra i lägre hastigheter och uppnå samma effektivitet.

► Läs alla artiklar från #computex-2017

Även dessa är 80 Plus Gold-certifierade och helt modulära, men kommer endast i effektklasserna 500 W och 600 W. SFX-L Power lanseras i augusti, med ett pris på 109 euro för 500 W-modellen och 129 euro för 600 W-modellen, motsvarande cirka 1 100 respektive 1 300 kronor.