Chassimakaren In Win har under åren gjort sig kända för sina experimentella och unika konceptchassin. Företaget arbetar visserligen gärna med flitigt med aluminium, men var också bland de första att använda härdat glas i större utsträckning. Till Computex 2017 anammar de ett nytt material, där den nya modellen 806 bestyckas med paneler av trä.

Miditowerchassit 806 är uppföljaren till modellen 805, som passerade SweClockers testlabb för två år sedan. Nykomlingen bjuder likt sin föregångare på en stomme av aluminium samt sidopaneler tillverkade av härdat glas. Därtill har en del förbättringar gjorts från 805, däribland en helt omarbetad låsmekanism till sidopanelerna, kraftigt ökat luftintag i fronten samt optimerad kabeldragning.

Det som verkligen får modellen att sticka ut är dock träpanelen som sträcker sig över framdelen och toppen. Denna består av en serie sammanlimmade träskivor som sedan hettats upp och böjts till för att passa chassit. Enligt In Win är trä ett billigare materialval än exempelvis aluminium, men det blir ändå snäppet dyrare att implementera på chassin, då en tredje part måste utföra arbetet.

Övriga specifikationer är i mångt och mycket sig lika från föregångaren 805. Bland dessa syns stöd för moderkort upp till formfaktorn ATX, grafikkort med längder upp till 32 cm samt nätaggregat med ett maximalt djup på 22 cm. Därtill har chassit stöd för montering av totalt sju 120 mm-fläktar samt en radiator i storleksklassen 240 mm.

In Win 806 lanseras under årets andra hälft med en beräknad prislapp på 1 800 kronor inklusive moms.

► Läs alla artiklar från #computex-2017