I samband med förra årets Computex-mässa introducerade kylartilverkaren Cryorig ett av sina första chassikoncept Taku – en stilfull och annorlunda modell som under veckan blev objekt för en Kickstarter-kampanj från företaget. På årets upplaga av Computex återvänder chassit till Cryorigs bås, men denna gång i sitt slutgiltiga utförande med både finputs och förbättringar under huven.

Taku är ett liggande skrivbordschassi som är tillverkat i tjock aluminiumplåt. Modellen står upphöjd på fyra ben av trä, vilket tillåter användaren att skjuta in tangentbordet under chassit när datorn inte är i bruk. Därtill kan chassit stå pall med att en bildskärm på upp till 15 kg ställs ovanpå det.

För att komma åt komponenterna på insidan har företaget bestyckat chassit med en skrivbordslådeliknande finess. Genom att trycka in frontpanelen lossas ett snabblås, vilket tillåter användaren att dra ut innandömet för enkel åtkomst.

På insidan syns utrymme för moderkort i formfaktorn Mini ITX samt nätaggregat upp till storleksklassen SFX-L. Med hjälp av en medföljande riser-brygga kan grafikkort med längder upp till 28 cm monteras liggandes, vilket är ett steg upp från begränsningen på 24 cm ihop med förra årets prototyp. Vidare finns det plats att montera in tre lagringsenheter, en 3,5- samt två 2,5-tums.

I fallet av en lyckad Kickstarter-kampanj väntar sig Cryorig kunna leverera ut Taku till butik senare under hösten med ett rekommenderat pris på drygt 300 USD. Nämnvärt är att det endast handlar om silverversionen, då de andra färgerna är exklusiva för Kickstarter-kampanjen.

► Läs alla artiklar från #computex-2017