Under större delen av AMD:s presskonferens på Computex 2017 i Taipei, Taiwan, stod inte helt oväntat bolagets senaste Zen-arkitektur i centrum. Flertalet större tillkännagivandet flankerades av mindre, däribland om kommande Ryzen 3-serien som går upp mot Intels tvåkärniga Core i3-processorer.

Under presskonferensen talade AMD om virtuell verklighet (VR), där de meddelade att instegsmodellen Ryzen 5 1400 certifierats som Oculus Ready, vilket innebär att den enligt Oculus har vad som krävs för att driva VR-headsetet Rift. Detta ska även gälla Ryzen 3 och alla framtida Ryzen-processorer för stationära datorer.

Tidigare har AMD endast talat flytande om att Ryzen 3 lanseras under årets andra hälft. Nu smalnas dock lanseringsfönstret av till tredje kvartalet, det vill säga någon gång under juli, augusti eller september. Några konkreta detaljer om Ryzen 3 är ännu inte kända, men det mesta pekar mot att det handlar om fyrkärniga modeller utan stöd för flertrådstekniken Simultaneous Multithreading (SMT).

► Läs alla artiklar från #computex-2017