Inom en snar framtid når AMD:s hög presterande plattform Threadripper ut till stora massan, något som märks av gott och väl på Computex med ett antal moderkort med X399-styrkretsen. Nu visar även jätten Asus upp sin kommande modell för nya styrkretsen.

Asus Zenith Extreme är namnet för bolagets prestandamodell med X399 under huven, där Zenith väntas bli samlingsnamnet för samtliga toppkort för styrkretsen. Utseendemässigt anspelar Zenith Extreme mycket på bolagets tidigare modeller, vilket självklart även innebär RGB-belysning.

Den uppmärksamma tittaren lägger möjligtvis märke till en ytterligare kanal likt den för minnesmodulerna, vilken är till för ett Riser-kort med dubbla uppsättningen M.2-platser och går under namnet DIMM.2. Detta leder till ett mindre proppfullt moderkort vid PCI-portarna där M.2-platserna vanligtvis hittas.

Ytterligare funktioner finns i form av en mindre OLED-panel i närhet till I/O-panelen, riktat mot sidopanelen för enkel tillgång. Panelen kan visa information om moderkortet och vissa övriga komponenter, så som temperatur, energiåtgång eller ett personligt meddelande om så önskas.

► Läs alla artiklar från #computex-2017

AMD Ryzen Threadripper väntas lanseras senare i sommar, vilken även kommer vara startskottet Asus Zenith Extreme och många andra moderkort som visas upp under Computex. I dagsläget finns det inget fastställt pris på modellen, men väntas dyka upp innan lanseringen.