I början av förra året lanserade Logitech den trådlösa spelmusen G900 Chaos Spectrum, vilken satte en ny standard för trådlösa spelmöss. Razer visade nyligen upp sin utmanare vid namn Lancehead, vilken enligt bolaget ska prestera bättre än den förstnämnda. Nu får samtliga utmaning från Roccat som lanserar trådlösa spelmusen Leadr.

Under skalet på Roccat Leadr sitter en Pixart PMW 3361 optiskt sensor, vilken är en skräddarsydd sensor för bolaget som baseras på omtyckta PMW 3360. Sett till upplösning har sensorn ett spann mellan 100 - 12 000 DPI, där bolaget rekommenderar att hålla upplösningen mellan 400 till 3 000 DPI.

En av Leadrs huvudfinesser är dess trådlösa överföring, vilken sker över 2,4 GHz-bandet med en rapporteringsfrekvens på 1 000 Hz. Detta ska ge trådlös prestanda i liknande klass som Logitech G900 och Razer Lancehead. Med detta kommer även ett batteri med 20 timmars speltid.

Utvändigt har pekdonet totalt 14 programmerbara knappar, varav en är en unik paddel som bolaget har döpt X-Celerator. För att programmera om dessa används Roccats egen mjukvara Swarm.

Roccat Leadr väntas nå svenska butiker i slutet av månaden, med ett rekommenderat pris på 150 EUR vilket motsvarar cirka 1 450 kronor.