Spelutvecklaren Platinum Games anses av många spelare vara en av de bästa inom sin genre, med actionäventyrsspel som Bayonetta, Metal Gear Rising: Revengeance och nu senast Nier: Automata. Bayonetta var länge exklusivt för konsol, men släpptes nyligen till PC och nu får även Vanquish samma behandling.

Vanquish släpptes ursprungligen år 2010 till Playstation 3 och Xbox 360 och efter sju år kommer nu även spelet till PC. Precis som Bayonetta handlar det om en ny version anpassad för plattformen, med bland annat stöd för upplösningar upp till 4K UHD, upplåst bilduppdateringsfrekvens och fullt stöd för styrning via mus och tangentbord.

Tillkännagivandet kommer efter att utgivaren Sega under den senaste månaden antytt att spelet är på väg till plattformen. Enligt John Clark, som arbetar med marknadsföring på företaget, har de fler utannonseringar på gång "i samma stil" vilket tros handla om flera tidigare konsolexklusiva speltitlar.

Vanquish släpps till PC/Windows den 25 maj och går att förboka nu via Steam. För de spelare som äger Bayonetta på plattformen erbjuds även en rabatt på spelet.