Japanska Toshiba gick tidigare under året ut med att de planerade att sälja av en del av sin minnesverksamhet, där bland annat tillverkaren SK Hynix är en av de som uppges ha lagt bud. Anledningen till försäljningen är att Toshiba tvingats göra stora avskrivningar på sin kärnreaktorverksamhet, något som lett till ett stort behov av kapital.

Nu rapporterar Reuters att affären stött på problem, då lagringstillverkaren Western Digital menar att Toshiba inte har rätt att sälja minnesverksamheten. Anledningen är att företagen har ett samarbetsavtal och driver en NAND-fabrik i Japan, vilket Western Digital anser att Toshiba bryter mot i och med affären.

Toshiba har nu varnat Western Digital för att lägga sig i affären och meddelar att de kommer ta till rättsliga åtgärder om de inte upphör. De kommer även att neka Western Digtal-anställda tillgång till tillverkningsfabriker, nätverk och databaser för att skydda sina immateriella rättigheter.

Western Digital själva har lagt ett bud på verksamheten, som dock inte väntas accepteras då det är avsevärt lägre än övriga. Enligt uppgifter måste Toshiba få in motsvarande 80 miljarder kronor för att undvika förluster till följd av avskrivningen.