Elva år har passerat sedan Human Head Studios actionäventyr Prey lanserades. Kort därefter utannonserades en uppföljare till spelet, vilken sedan dess hoppat mellan flera olika utvecklare för att år 2014 till slut läggas ned. Under 2016 års E3-mässa återuppstod dock spelet, dock under namnet Prey och utan koppling till föregångaren.

Läs recensionen av Prey på FZ.

Spelet har nu lanserats och testats av FZ, vilka ger Prey ett högt betyg. Precis som utvecklaren Arkane Studios tidigare spel i Dishonored-serien kan spelaren utrusta huvudkaraktären med diverse förmågor, något som nämns som en av Preys stora styrkor.

Till skillnad från Dishonored 2 beskrivs dock PC-versionen som relativt problemfri, med bra prestanda och utan nämnvärda buggar. Bland annat PCgamesN har testat Prey på PC och når ett genomsnitt av 107 bildrutor per sekund (FPS) med ett Geforce GTX 1060 och inställningarna på "Very High" i upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar. För AMD:s Radeon R9 380 ligger denna siffra på 97 FPS i snitt vid samma upplösning.

Överlag beskrivs Prey som ett underhållande och engagerande actionäventyr som inte bryter ny mark, men lyckas bra med det det gör. Den oinspirerade fiendedesignen nämns som spelets största svaghet, men inget som nämnvärt påverkar spelupplevelsen som helhet.