Videoströmningstjänsten Netflix introducerade för ett par år sedan möjligheten att titta på innehåll i 4K-upplösning. Detta var länge exklusivt för specifik hårdvara, som utvalda tv-apparater och Microsofts spelkonsol Xbox One S. Under förra året introducerades stödet även för Windows 10-datorer, men då endast användare med en processor ur Intels Kaby Lake-familj.

Nu har Nvidia släppt en tidig version av deras senaste drivrutin vilken gör det möjligt för Nvidia-användare att titta på 4K UHD-innehåll. Detta funkar oavsett vilken processor användaren har då avkodningen sker på grafikkortet. Kravet som finns är ett Geforce GTX 1050 Ti eller nyare med 3 GB grafikminne eller mer.

Förutom detta krävs även en TV eller datorskärm med HDCP 2.2 samt den senaste förhandsversionen av Windows Insider. Detta då Nvidias senaste drivrutin Geforce 381.74 endast finns tillgänglig för denna version av Windows 10. Precis som för Kaby Lake krävs det även att Netflix körs via Microsoft Edge eller Netflix Windows 10-applikation.

Det är i dagsläget inte känt när stödet lanseras skarpt och då det handlar om en förhandsversion är det möjligt att kraven gällande grafikkort ändras.