År 2016 var ett problematiskt år för sydkoreanska Samsung. Telefontillverkaren lanserade sitt nya flaggskepp Galaxy Note 7, men kort därefter upptäcktes problem med modellens batteri vilket ledde till att enheter började brinna. Samsung försökte länge åtgärda problemen, men lyckades inte och tvingades säljstoppa telefonen helt och hållet.

Företaget lanserade nyligen sina senaste telefoner Galaxy S8 och S8+, vilka många förutspådde kunde få problem med försäljningen på grund av Samsungs varumärke skadats på grund av Galaxy Note 7. I ett uttalande meddelar nu Samsung att så inte är fallet, då de nya telefonerna slagit rekord när det kommer till förbokningar.

Enligt bolaget är detta deras bästa lansering hittills, med en 30 procents ökning jämfört med föregångaren och den tidigare rekordhållaren Galaxy S7. Detta gäller dock endast förbokningarna i USA och några specifika siffror går företaget inte ut med.

Galaxy S8 och S8+ är Samsungs nya flaggskeppsmodeller, med en skärmstorlek på 5,8 respektive 6,2 tum. Dessa använder även vad företaget kallar för infinity display, där skärmen tar upp större delen av enhetens framsida. De två nya modellerna lanseras den 28:e april i Sverige med de rekommenderade prislapparna 7 990 respektive 8 990 kronor.