Övergången från traditionella LCD-paneler till OLED går sakta framåt, och medan den förstnämnda än idag återfinns i en betydande majoritet enheter finns OLED i en lång rad TV-apparater från LG och smarta telefoner från Samsung. En av fördelarna med tekniken är möjligheten att göra tunnare paneler med färre lager, något som öppnar för nya formfaktorer.

Redan idag finns OLED-paneler som kan böjas, men det har i åratal även talats om ihopvikbara varianter. Ledande inom små OLED-paneler är Samsung, som även är den aktör som väntas bli först med att kommersialisera den typen av skärm med den än så länge mytomspunna smarta telefonen Galaxy X.

Because the bezel-free display currently sells well, we still have enough time to develop foldable display. The technology is expected to be mature around 2019.

Flera rapporter har talat om att Samsung släpper Galaxy X med vikbar skärm innan Galaxy Note 8, som sannolikt ser dagens ljus under hösten 2017. Under Display Techsalon i Sydkorea, Seoul, skjuter Samsung Displays chefsingenjör Kim Tae-woong ned detta och gör gällande att tekniken inte är redo förrän år 2019.

Anledningen till att vikbara skärmpaneler från Samsung dröjer är tudelad. Den huvudsakliga anledningen uppges vara att Samsungs paneler utan skärmramar säljer bra, varför behovet att påskynda vikbara varianter inte finns i dagsläget. Till The Korea Herald berättar Kim även att det finns "tekniska utmaningar" som behöver överskridas innan kommersialisering är aktuellt.

Vidare meddelar Samsung Display att telefonskärmar med en vikbar del, likt en bok, sannolikt släpps innan paneler med fler vikbara delar introduceras.