Jakten på fildelare har pågått under en lång tid, där det under förra året bland annat startades en kampanj med namnet Spridningskollen. Denna lades dock kort därefter ned och följdes av ett nytt initiativ tidigare i år, vilket även det syftade att komma åt svenska fildelare.

Nu rapporterar Breakit att en stämning från i höstas nu avslutats i Patent- och marknadsdomstolen, vilken fastställer att operatören Tele2 måste lämna ut information om ett stort antal kunder.

Tele2:s motpart i fallet är brittiska Copyright Management Services och det handlar specifikt om filmen Cell med bland annat Samuel L. Jackson. Patent- och marknadsdomstolen fastställer att Tele2 måste ta fram informationen inom en månad och om de vägrar riskerar de vite på 200 000 kronor.

Fallet har löpt parallellt med de ansökningar Copyright Management Services och Njord Lawfirm lämnade in tidigare under året och den ansökning som nu beviljas av Patent- och marknadsdomstolen lämnades in redan under slutet av förra året. Domen kan överklagas av Tele2, men kräver då ett prövningstillstånd från en högre instans. Huruvida operatören ämnar att göra detta är i dagsläget okänt.