Under förra året rapporterades det om att den tyska spelutvecklaren Crytek drogs med stora ekonomiska problem, vilket sedan även ledde till att de stängde ned och sålde av ett flertal kontor i Asien och Europa

En av dessa var Crytek Black Sea, bolagets utvecklarkontor i Bulgarien, vilket var en av dem där det rapporterades att de anställda inte fått betalt under en lång tid. Nu meddelar utvecklaren att Crytek Black Sea säljs till Sega, som slår ihop denna med Creative Assembly och döper om studion till Creative Assembly Sofia.

Den Bulgarien-baserade studion var mitt under utvecklingen av online-spelet Arena of Fate, vilket nyligen påbörjade sin stängda beta. Exakt vad som händer med speltitelns framtid framgår inte, men ett meddelande på spelets Twitter tyder på att detta kommer att läggas ned.

Creative Assembly är mest kända för sin spelserie Total War och har även nyligen samarbetat med Microsoft kring utvecklingen av Halo Wars 2. Vad Creative Assembly Sofia ska arbeta med är i dagsläget okänt, men enligt Sega handlar det om "ett flertal ännu icke tillkännagivna speltitlar".