Det är inte många veckor kvar till Samsung håller sitt Unpacked-evenemang, som traditionellt ägt rum under Mobile World Congress i slutet av februari. Det är under denna tillställning bolaget visar upp sina senaste flaggskepp i Galaxy S-serien, där nummer åtta i ordningen står näst på tur.

Samsung Unpacked hålls den 29 mars och äger rum i New York, men det handlar endast om ett tillkännagivande. Lansering med tillhörande butikstillgänglighet ska enligt tidigare rapporter ske den 21 april, men enligt den välrenommerade läckaren Evan Blass på Venturebeat skjuter Samsung på schemat med en vecka.

Vad senareläggningen beror på framgår inte. Parallellt med detta rapporteras att både TSMC och Samsung har svårt att producera kretsar på 10 nanometer med tillfredsställande yield, det vill säga antalet fungerande kretsar efter tillverkning, och att detta ska vara anledningen till att Galaxy S8 dröjer.

Att tillverkningsproblem på Samsungs 10-nanometersteknik påverkar lanseringen av Galaxy S8 beror på att systemkretsarna Exynos 8895 och Qualcomms senaste flaggskepp Snapdragon 835 produceras på denna, och ska användas för bolagets nya Galaxy S-serie.

Samsung Galaxy S8 får sällskap av Galaxy S8+, där skärmstorleken går upp från 5,8 till 6,2 tum. Likt LG:s senaste flaggskepp G6 får båda modellerna skärmar med rundade hörn och det udda bildförhållandet 18:9 med 2 880 x 1 440 pixlar.