Under år 2016 fick virtuell verklighet en uppsving i och med lanseringar av VR-headset från flera tillverkare, bland annat HTC, Oculus och mot slutet av året även Sony. Tekniken väntas även bli en av 2017 års stora trender med nya aktörer som ger sig in på området.

En av dessa är LG som meddelar att de i samarbete med spelutvecklaren Valve arbetar på ett nytt VR-headset. LG har tidigare gjort försök med tekniken med företagets VR-headset 360 VR, vilket kunde användas tillsammans med bolagets smarta telefon G5. Enligt Valve ska den modell de nu arbetar på istället kopplas ihop med en PC och använda deras Steam VR-plattform.

En prototyp av det nya VR-headsetet visas upp i Valves monter under årets Game Developers Conference i San Francisco, där LG ska samla in feedback från utvecklare och andra besökare. Detta ska sedan användas för att förfina produkten innan den skarpa lanseringen sker.

Några detaljer utöver detta är ännu inte känt, men Valve meddelar att pris och lanseringsdatum ska presenteras inom de kommande månaderna.