Twitch är idag den populäraste plattformen på strömmat innehåll på webben, med direktsändningar av allt från stora e-sportsturneringar till enskilda personer som spelar diverse titlar. För försäljning av spel är Steam den största aktören, någonting som Twitch nu hoppas kunna ändra på i framtiden.

Företaget Twitch, som ägs av shoppingjätten Amazon, meddelar nu att de under 2017 kommer börja sälja spel via plattformen. Spelen kommer gå att köpa direkt via kanalen användaren tittar på, där kanalens ägare får fem procent av intäkterna från köpet.

Ett flertal utgivare har redan slutit avtal om försäljning via plattformen, med både stora namn som Ubisoft och Paradox Interactive men även mindre som Vlambeer. Dessa kommer sedan köras antingen via Twitch egna tjänst alternativt Ubisofts Uplay. Nämnvärt är att plattformens största spel Dota 2 samt League of Legends inte finns med på listan.

Spelen kommer börjas säljas via Twitch senare i vår, men något exakt datum är ännu inte tillkännagivet. Till en början kommer priserna presenteras i USD, men stöd för flera valutor utlovas senare under året.