Under förra årets CES-mässa fick SweClockers ta del av information kring en kommande flaggskeppstelefon från LG. Modellen sades bli en uppföljare till LG G5, vilken visades upp under 2016 års Mobile World Congress, men utan modularitet och en större skärm.

I enlighet med tidigare rapporter visar LG den nya modellen G6 under årets upplaga av Mobile World Congress i Barcelona. Det handlar om en skärm på 5,7 tum och upplösningen 2 880 x 1 440 pixlar, vilket resulterar i det udda bildförhållandet 18:9. Modellen är också den första telefonen med stöd för bildtekniken Dolby Vision samt även HDR10.

Sett till specifikationer stämmer de tidigare uppgifterna och modellen utrustas med systemkretsen Snapdragon 821 istället för den nyare Snapdragon 835. Denna ackompanjeras av 4 GB LPDDR4 primärminne och 32 GB lagringsminne, vilket kan utökas via ett Micro SD-minneskort.

Telefonen är utrustad med en kamera på enhetens framsida samt två stycken på enhetens baksida, på 5 respektive 13 megapixlar, där de bakre har möjlighet att filma i 4K-upplösning. LG G6 lanseras under våren i färgerna blå/silver, svart/grå samt vit/guld. Något exakt datum för Sverige är ännu inte känt.