Inledning

En komponent som få kanske tänker på, i alla fall så länge den utför sin uppgift i tysthet, är hemmets WiFi-accesspunkt. Men ta en funderare, hur många enheter finns i ditt hem som idag kommunicerar över internet. Hur lång tid skulle det ta innan en digital lappsjuka skulle smyga sig på om access till nätet försvann?

Hemmaroutern kanske inte är själva hjärtat i hårddisken, men väl spindel i hemmets informationsnät och därmed en väldigt viktig del av många människors digitala liv.

IMG_0823[1].JPG
IMG_0827.JPG

Denna testpilot har känt, klämt och mätt både det ena och det andra hos en kombinerad WiFi-accesspunkt, router, Ethernet-switch och enklare NAS (Network Attached Storage) med namnet RT2600ac. Produkten tillverkas av Synology.

I bakgrunden skymtar ComHems 802.11ac kabelmodem som ger en vink om storleken på RT2600ac kontra en funktionsmässig rätt enkelt renodlad accesspunkt/Ethernet-switch.

Företaget Synology är betydligt mer känt för sina NAS-produkter, där man har produkter både för den professionella marknaden och hemmamarknaden, än för som leverantör av hemmarouters. Premiären på hemroutermarknaden gjordes förra året med lanseringen av RT1900ac nu tar man nästa steg med en på flera sätt snabbare och kraftfullare produkt.

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Synology. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.