Under CES 2016 visade Dell upp en ny skärmmodell med namnet UP3017Q, vilken fick mycket uppmärksamhet med sina imponerande specifikationer. Skärmen är en 30-tumsmodell med OLED-panel och en upplösning på 3 840 × 2 160 pixlar, tillsammans med en bilduppdateringsfrekvens på 120 Hz. Allt detta drivs av en USB Type-C-kabel med Displayport.

Skärmen var tänkt att lanseras i mars förra året, men Dell stötte på problem som ledde till att de fick skjuta på detta. Nu rapporterar franska Les Numériques att Dell avslutat utvecklingen av skärmen helt och hållet. Detta på grund av problem med bildkvalitet, där färgavvikelserna var för stora när skärmen betraktades från sidan.

Enligt Les Numériques arbetade Dell med att lösa problemet i flera månader, men lyckades aldrig med detta vilket till slut ledde till att utvecklingen fick läggas ned. De meddelar även att informationen bekräftats av representanter från Dell under årets CES-mässa.

Modellen skulle ha blivit en av de första av sitt slag, med en 10-bit 4K-upplöst OLED-panel och ett kontrastförhållande på 400 000:1. Det planerade priset för skärmen låg på cirka 50 000 kronor.