För ungefär två år sedan sattes kinesiska Deepcool på kartan i västvärlden när de lanserade det minst sagt ovanliga chassit Tristellar. Modellen hade en säregen design som påminde om en treklöver, där tre separata kammare huserade olika typer av komponenter. Under årets CES-mässa hoppas företaget upprepa uppståndelsen med uppföljaren Quadstellar, ett chassi som bjuder på påtagligt mer flexibla expansionsmöjligheter.

Quadstellar lånar en del designelement från sin äldre broder, men som namnet antyder handlar det denna gång om ytterligare ett blad i klöverformationen. De separata kamrarna finns kvar från Tristellar, där en av de nedre huserar nätaggregat och lagringsenheter medan en av de övre är arena för grafikkortsmontering. De övriga två kamrarna sitter dock ihop på diagonalen för att erbjuda ett betydligt bredare stöd för moderkort.

Där Tristellar, trots sin bastanta storlek, endast hade stöd för Mini ITX-formfaktorn utökar Quadstellar detta stöd till E-ATX. Detta görs möjligt genom att moderkortet kan passera mellan den övre kammaren genom den centrala hubben för att sedan sticka ut i den nedre kammaren. I övrigt har även stödet för grafikkort utökats rejält, där hela tre instickskort kan placeras i en dedikerad kammare.

Vidare har företaget byggt in stöd för större radiatorer, där modeller upp till 360 mm kan ta plats i chassits front. Därtill är chassit bestyckat med en integrerad temperaturavläsare som vid hög värmeutveckling öppnar upp panelerna i fronten automatiskt för att öka luftflödet över komponenterna.

Sist men inte minst pryds samtliga kammare av täckplåtar som tillverkats i aluminium och härdat glas samtidigt som frontpanelen har utrustats med RGB-belysning.

Deepcool Quadstellar väntas rullas ut under årets första kvartal med en rekommenderad prislapp på 299 EUR.

► Läs alla artiklar från #ces-2017