Den som av olika anledningar inte vill eller kan ha hushållets saftiga speldator vid TV-apparaten har flera olika alternativ att välja mellan. Ett kan vara en rejält lång HDMI-kabel, ett annat diverse lösningar för strömmat spelande över lokalt nätverk.

I den sistnämnda kategorin landar Steam Link. Valves hårdvarubox tar emot bild och ljud från datorn, samtidigt som indata från till exempel en handkontroll skickas åt andra hållet. Resultatet är en möjlighet att spela på till exempel TV-apparaten i vardagsrummet, trots att hästkrafterna finns på annan plats i bostaden.

Nu breddas konceptet ytterligare i samarbete med Samsung. För vissa av 2017 års modeller i den så kallad QLED-familjen integreras Steam Link direkt i TV-apparaternas mjukvara, vilket tar bort behovet av Valves separata box. För styrning fungerar både officiella Steam Controller samt handkontroller från andra tillverkare.

Funktionen visas under CES 2017 i Samsungs nya TV-familjer, vilka når Sverige under våren. Exakt vilka modeller som får stöd för Steam Link återstår dock att se.

► Läs alla artiklar från #ces-2017