Under förra året tillkännagav Microsoft att Windows 10 under 2017 skulle få en större uppdatering kallad Creators Update. Uppdateringen fokuserar på skapande 3D-verktyg, men även Windows Holographic vilket är Microsofts plattform för virtuell och förstärkt verklighet. Som en del av detta samarbetar de även med ett flertal tillverkare som lanserar VR-headset för plattformen.

En av dessa är Lenovo, som nu blir den första att visa upp ett Windows Holographic-kompatibelt VR-headset under CES 2017. Det handlar om ett VR-headset utrustat med två stycken OLED-paneler med en upplösning på 1 440 x 1 440 pixlar.

Till skillnad från många andra lösningar på marknaden använder den sig också av inside-out tracking, där två kameror sitter på enhetens framsida och mäter av rörelser vilket, innebär att en extern kamera inte behövs. Dessa gör det även möjligt att använda mixed reality-applikationer, såsom Microsofts egen Hololens-mjukvara.

Något exakt lanseringsdatum är ännu inte tillkännagivet, men enligt Lenovo ska den lanseras någon gång under året till ett pris på ungefär 300 USD, vilket motsvarar cirka 3 400 kronor inklusive moms.

Källa: Engadget.

► Läs alla artiklar från #ces-2017