Under hösten 2015 slog tingsrätten fast att Samsung skulle redovisa importsiffror samt lagringskapacitet för surfplattor och datorer, vilket skulle lägga grund att betala den omstridda privatkopieringsersättningen till Copyswede. Detta motsatte sig Samsung högljutt och överklagade till Svea hovrätt.

Nu slår dock även hovrätten fast att Samsung har en skyldighet att redovisa sina importsiffror och betala ersättning till Copyswede. Enligt domen har Copyswede bevisat att datorer och surfplattor används för privatkopiering i en "inte oväsentlig omfattning", vilket ofta är en av huvudargumenten mot avgiften.

I bedömningen har Patent- och marknadsöverdomstolen tillämpat tidigare principer från Högsta domstolen, som slagit fast att Iphone-telefoner anses särskilt ägnade privatkopieringar. Detta används för att ytterligare motivera varför avgiften även bör gälla datorer och surfplattor.

Det här ser även ut att bli det sista kapitlet i Samsung mot Copyswede för den här gången, då domen inte får överklagas.